Site pictogram Modecentre

Herenschoenen

herenschoenen

Herenschoenen zijn schoenen die speciaal voor mannen of jongens ontworpen zijn. De functionaliteit van een herenschoen is dan ook totaal anders dan die bij vrouwen. Zo zal bij vrouwen de schoen ook de vrouwelijke elegantie accentueren. Daar waar het bij mannen vooral te doen is om het comfort en de vormgeving. We dragen ze alle dagen en daarom is het dan ook zo belangrijk dat ze goed zitten en dat jij je er goed bij voelt.

Soorten herenschoenen

Bij heren kunnen we vier grote types van schoenen onderscheiden. Oxfordschoenen of Balmorals zijn schoenen waarbij de veters worden vastgemaakt in de V-vorming opening vooraan de schoen. Als de veters worden vastgemaakt in twee losse stukjes leder, spreekt men van Derbyschoenen. Monkschoenen zijn schoenen met een gesp in plaats van veters. De schoenen die geen veters of gespen hebben, zijn instappers of loafers. Tot deze laatste soort horen de gekende mocassins.

Herenschoenen in verschillende stijlen

Bij vrouwen gaat men er vanuit dat zij van schoenen houden. Dat zij er voortdurend kopen en dat hun schoenenkast dan ook uitpuilt. Maar ook voor heren bestaat er tegenwoordig een groot assortiment herenschoenen. Want ook mannen willen stralen met een mooi paar schoenen. Hou je van klassiek dan zijn er voor hem de chique klassiekers. Of hou je meer van een sportieve sneaker of misschien een moderne schoen met een speels accent. In de collectie herenschoenen is er tegenwoordig voor ieder wat wils.

Elk seizoen zijn herenschoenen een tikkeltje anders

Zowel bij vrouwen als mannen komen er elk seizoen nieuwe collecties schoenen uit. Bij de mannen is de modetrend in schoenen vrij constant. Zeker in vergelijking met de vele vrouwencollecties. Toch zijn er ook heel wat merken die elk seizoen een vernieuwende stijl brengen. Of ze brengen schoenen naar buiten die net dat tikkeltje anders zijn.

Sneakers een trend in 2018 voor zowel mannen als vrouwen

Sneakers passen bij elke gelegenheid. Bovendien zijn ze ook te combineren met elke outfit. Een paar sneakers in je kast staan hebben is dan ook een goed idee.
In de herencollectie zijn het vooral groentinten die overheersen in dit type schoen. Daarnaast blijven natuurlijk de neutrale kleuren zoals blauw en camel ook goed scoren.

Met deze tips gaan je herenschoenen langer mee

Voor het aantrekken van je schoenen gebruik je het beste een schoentrekker. Laat je schoenen na het dragen minstens één dag rusten. Laat ze zeker niet drogen bij een warmtebron. Poets regelmatig je schoenen. En spuit ze ook geregeld in met een waterdicht makende spray. Bovendien kan je slijtage heel gemakkelijk en professioneel laten herstellen.
Kortom ook voor heren is er een mooi aanbod van comfortabele schoenen

Mobiele versie afsluiten