Modecentre

Het Centrum Voor Mode, Lifestyle & Fashion

Category: Blog Page 1 of 2

Waarom ondergoed en schoenen belangrijk zijn

Mannen, mode is belangrijk. Heel veel mannen zijn niet bepaald druk bezig met de nieuwste fashion en modetrends en geven hun geld liever uit aan technologische speeltjes dan dure merkkleding. Maar kleding is wel degelijk belangrijk, en dit weten heel veel mannen ook eigenlijk wel. Goed gekleed gaan kan een zeer positief hebben op het persoonlijk zelfvertrouwen en extern ook een positief effect hebben op zowel het romantisch als professioneel leven. Nu zijn er meer dan genoeg artikelen over stijlvoller kleden voor mannen. Maar in dit artikel willen we specifiek focussen op twee details die wel heel belangrijk zijn, ondergoed en schoenen.

Comfortabel en sexy ondergoed

Wanneer het gaat om ondergoed dan is dat vaak het laatste waar we over nadenken als we ons stijlvol willen kleden. Slechts weinig mensen zullen ons tijdens het dagelijks leven in ons ondergoed zien. Maar dat is het juist. De mensen die ons wel in ons ondergoed zien, zijn juist de mensen waar we graag een goede indruk op maken. We hebben het natuurlijk over romantische relaties. Aangezien veel vrouwen veel aandacht aan de lingerie die ze dragen voor de man waar ze een relatie mee aangaan, is het aan mannen om dezelfde moeite te doen. En goed ondergoed mannen hoeft niet ingewikkeld te zijn, een nette comfortabele boxer die niet al te vaak gedragen en gewassen is, is prima. Fijne boxershorts zijn dus prima, bijvoorbeeld van Babista.nl

Goede schoenen

Schoenen worden natuurlijk door een stuk meer mensen gezien dan je ondergoed. Maar nog steeds is het nou niet persé de kleding die meteen het meest opvalt. Schoenen zijn letterlijk het laagst aan de grond. Maar als je nadenkt over hoeveel aandacht vrouwen besteden aan hun eigen schoenen, dan snap je waarom het voor mannen ook belangrijk is om goede schoenen te dragen. Daarnaast zegt het soort schoenen dat je draagt ook veel over je persoonlijkheid. Nike sneakers zeggen heel wat anders dan zwarte, suéde schoenen. Je wilt ook schoenen hebben voor de juiste gelegenheid. Onder een smoking draag je andere schoenen dan onder je sportkleding. Heren schoenen zijn dus een belangrijk aspect van je garderobe. En we raden ten zeerste aan om dus te investeren in goede schoenen. Een groot percentage vrouwen heeft aangegeven dat een van de eerste dingen die hun opvalt aan mannen is het soort schoenen dat ze dragen.  

Mijn wandelschoen avontuur

Afgelopen week heb ik mijn allereerste paar wandelschoenen ooit aangeschaft. De wandelschoen blijft helaas een wat ondergewaardeerde schoenensoort vind ik. Vaak worden ze niet echt gezien als sexy en af en toe worden ze zelfs bestempeld als lelijk. En ja, misschien zijn het ook niet de mooiste schoenen die je in je schoenenkast hebt staan, maar toch zijn ze voor sommige van ons onmisbaar! Vandaar dat ik jullie wil meenemen in het avontuur rondom de aankoop van mijn wandelschoenen. Wie weet leren jullie ze dan vanzelf waarderen en maken ook jullie binnenkort de mooiste wandelingen.

De inspiratie

Wandelschoenen komen vaak voor in de schoenenkast van een bepaald type mensen. Deze mensen zijn sportief en je zou het haast niet verwachten, maar ze houden vaak van wandelen. Ik ben totaal niet zo’n persoon. Kijk, ik vind wandelen heus niet vervelend hoor, maar ik maak geen tochten van tientallen kilometers. Dat is echt niets voor mij. Tenminste, dat dacht ik altijd. Totdat ik een aantal jaar geleden voor het eerst met mijn oom en tante meeging naar de Nijmeegse Vierdaagse. Wat een ervaring! Al vanaf het eerste moment is het gaan kriebelen. Het zou toch wel erg gaaf zijn om daar een keer zelf aan mee te doen, maar dat was niets voor mij, toch?

De aanschaf

Na lang twijfelen heb ik afgelopen week dan toch mijn eerste paar wandelschoenen besteld en vandaag werden ze bezorgd! Ik maakte de doos waarop vermeld stond ‘Wandelschoenen dames’ open en paste de wandelschoenen direct. De maat was juist, dus ik kon ze meteen uitproberen! Voor ik het wist stond ik al buiten. Ik had geen idee welk rondje ik moest gaan lopen. Wel wist ik dat ik niet te enthousiast van start moest gaan in verband met het inlopen van de schoenen en de kans op blaren. Ik besloot een klein rondje te lopen van een kilometertje of 5. Dit bleek al snel lang genoeg te zijn. Bij thuiskomst heb ik mijn wandelschoenen snel omgeruild voor mijn fijne Waldläufer instappers. Wandeling nummer één zit erop! Maar wat vond ik ervan?

Het oordeel

Allereerst merkte ik direct een enorm groot verschil tussen wandelschoenen en sportschoenen. Wandelschoenen geven je veel meer steun en lopen toch wel echt een heel stuk fijner. Tegen het einde kreeg ik toch al wat lichte last van schuurplekken. Het is maar goed dat ik geen grotere afstand uitgekozen had. Hopelijk is dit een kwestie van wennen en worden mijn voeten en de wandelschoenen vanzelf steeds betere vriendjes. Daarnaast ben ik trouwens geen seconde bezig geweest met hoe ik eruit zag terwijl ik de wandelschoenen aan had. Zo zie je maar weer, wandelschoenen zijn zo slecht nog niet! Ik ben benieuwd naar de mooie wandeltochten die voor mij in het verschiet liggen. Wie weet word jij uiteindelijk ook wel een fan?!

Tips voor je wintergarderobe

De koude dagen komen er weer aan en dat houdt in dat de kledingkast goed gevuld moet worden met warme kleding. We zitten nog midden in de herfst, maar het voelt sommige dagen al aan als de winter. Je kunt hier dus nooit vroeg genoeg mee beginnen. Wij geven je wat tips waar en hoe jij je kledingkast winterproof maakt.

Winterjas

Het eerste wat je natuurlijk nodig hebt, is een winterjas. Jassen heren kan je in elke winkel wel aanschaffen. Iedere man heeft natuurlijk een eigen persoonlijke voorkeur waar hij graag herenkleding shopt. Denk aan de H&M, Zara, Asos of merkkleding. Waar jij je winterjas wilt aanschaffen zal dan ook afhangen van deze voorkeur. Als je bijvoorbeeld bij Asos op zoek gaat naar een jas, zullen er verschillende merken aan je getoond worden. Dat is erg prettig op het moment dat je geen waarde hecht aan het merk waar de jas van is. Ook als je nog geen idee hebt wat voor soort jas je wilt, kan je gelijk inspiratie opdoen omdat Asos je allerlei verschillende soorten jassen laat zien. Je klikt de categorie jassen heren aan en zoeken maar!

Sjaal en handschoenen

Voor de winter is het natuurlijk erg belangrijk dat je je goed beschermd tegen de kou. Je wilt er wel nog een soort fashionable uitzien, maar met sommige items is dat nou niet echt nodig. Denk aan handschoenen. Niemand wordt daar warm of koud van, maar het is wel erg belangrijk zodat je handen lekker warm blijven als je buiten bent. Zeker als je op de fiets naar werk gaat is dit gewoon een must. Hetzelfde geld voor een sjaal. Je wilt natuurlijk niet de hele winter door verkouden zijn. Soms moet je het even loslaten dat je er altijd goed uit wilt zien, want jezelf beschermen voor de kou is natuurlijk een stuk belangrijker.

Water en winddicht

De herenkleding die je aanschaft voor de winter die je buiten draagt moeten natuurlijk water en winddicht zijn. Niet iedereen ziet hier het belang van in. Zo lang een jas dicht is, is dat goed genoeg toch? Toch zal je merken dat de dikke stof van een jas los staat van water en winddichtheid. Als je op de fiets zit kan je jas nog zo dik zijn, maar als hij niet winddicht is zal de wind er gewoon doorheen waaien. Dit houdt in dat je dus nog steeds kou zal vatten. Ook met de regen en sneeuwachtige dagen in de winter zal je jas snel nat worden. Check daarom altijd met de verkoper hoe het zit met de water en winddichtheid.

Najaarsgarderobe

Een nieuw seizoen geeft ons altijd weer een goed excuus om onze garderobe te vernieuwen. Of nouja, aan te vullen. Kleding wegdoen is namelijk niet mijn sterkste kant. Ik vind het zo zonde om spullen weg te doen waar ik ooit best wel veel geld voor heb betaald. Natuurlijk kun je je ‘oude’ kleren verkopen, maar daar moet je ook maar net zin in hebben. Aanvullen dus, want eens in de zoveel tijd een nieuw kledingstuk aan je garderobe toevoegen maakt mij in ieder geval erg gelukkig! Maar welke kledingstukken kunnen echt niet ontbreken dit najaar?

Begin bij de juiste bh

Als ik een goede vriendin van mij mag geloven is één ding verschrikkelijk: Het vinden van de juiste bh wanneer je gezegend bent met een goed gevulde voorgevel. Voor het vinden van een bh in grote maten heb je soms nou eenmaal iets meer geduld nodig. Het is geen kwestie van enkel kijken naar het printje wat je het meest aanspreekt, de bh vervult een hele belangrijke taak in het bieden van ondersteuning. De juiste maat bh is van belang voor het voorkomen van onder andere nek- en rugpijn. Dus ook al zit de bh verstopt onder de rest van je outfit, het zou zomaar eens het belangrijkste kledingstuk uit je garderobe kunnen zijn. Op zoek dus naar die etalage of website waar staat vermeld: Bh grote maten!   

De outfit

Nu je voorzien bent van de juiste bh is het tijd voor de rest van de outfit. Wat voor type ben jij? Ben jij vaak in de winkel te vinden of shop jij al je kleding het liefst online? Hou je van kleur of kies je liever voor zwart/wit? Leef je in broeken of vind je het heerlijk om jurkjes te dragen? Moet je kiezen voor een klein maatje of is grote maten dameskleding voor jou een betere match? Het fijne aan het najaar vind ik persoonlijk dat je je truiencollectie weer vooraan in de kast kunt leggen en deze wellicht kunt aanvullen met een nieuw exemplaar. Door de aanschaf van slechts één nieuw item kun je alweer zoveel nieuwe combinaties maken met allerlei kledingstukken die je al in je kast hebt hangen. Draag je trui de ene dag op een broek en combineer hem de volgende keer met een rokje. Of laat die leuke zomerse blouse net onder je trui uit steken. Met een beetje creativiteit kun je veel verschillende outfits creëren voor weinig geld.

Tot slot een jas

Jassen zijn onmisbaar en ze zijn er in alle soorten en maten. Lang, kort, verschillende stoffen en verschillende kleuren. Je kunt soms het gevoel hebben te verdrinken in het aanbod. Gelukkig zijn er steeds meer verkopers die zich richten op een bepaalde categorie, bijvoorbeeld grote maten jassen. Dit houdt het voor ons als kopers lekker overzichtelijk! Het kiezen van een goede jas is in van groot belang, zeker met het Hollandse weer in het najaar. Daarnaast maakt een jas je outfit ook nog eens helemaal af! En zeg nou zelf: Dat maakt jou stiekem ook wel een beetje gelukkig, toch?

Gered door Redken

Een van mijn favoriete bezigheden is douchen bij vrienden thuis. Dat klinkt natuurlijk heel gek, laat me het even uitleggen. Als je bijvoorbeeld een logeerpartij hebt, of je hebt te veel wijntjes op na het eten, of je bent misschien wel zeiknat geregend (iets dat kan gebeuren in Nederland) en je blijft onverhoopt logeren, dan kan ik vaak niet wachten om de badkamer in te duiken. Ik hou ervan om te weten wat mensen gebruiken op een dagelijkse basis, en vooral om het zelf ook uit te gebruiken. Zo woon ik zelf in een klein appartementje zonder bad, dus mocht ik bij een vriendin logeren, ga ik absoluut even dat bad in. Een van mijn favoriete producten om te vinden in een badkamer, is absoluut zonder twijfel Redken.

Vrouwenbadkamer.

Een van de laatste keren dat ik bij een vriendin bleef slapen was na een super intense zomerse sportsessie. We besloten een eindje te gaan hardlopen in Zaandam, maar het weer was uitzonderlijk benauwd en we hebben allebei peentjes gezweet. We besloten onze sportsessie te stoppen toen er in de avond een enorme donderwolk losbarstte boven ons. Hoewel de regen heerlijk afkoelend was, gingen we van bloedheet en benauwd naar nat en bibberig. Mijn vriendin besloot voor ons een gezonde maaltijd in elkaar te flansen terwijl ik even ging douchen. De zachte gastenhanddoek lag al klaar en ik dook de prachtige verbouwde badkamer in. Marmeren tegels, dubbele wasbak en vooral: lades vol met producten.
In de douche vond ik de gebruikte producten; zeep, scrub, en ook een opmerkelijk siliconen washand voor je gezicht. Maar de shampoo's hebben over het algemeen mijn aandacht. In een huis met mannen vind je vaan 'alles in 1 shampoo' waar je je haar, baard, lichaam en lenzen zowat mee kan wassen. Maar een vrouwenbadkamer is zoals een spa; lavendel kaarsjes, zachte dimlichten, olie, zeep, schuim, poeder, gel, melk, alles wat je wil voor een schone zachte en heerlijk ruikende huid.

Recente vondst.

Nadat ik in de douche was gestapt zag ik dat mijn vriendin enorme fan was van Redken. Haar doucherek stond vol met shampoos en conditioners en speciale olietjes. Aangezien zij altijd glanzend dik haar had, kon ik mijzelf niet bedwingen om hier een goeie portie van in mijn haar te masseren. En wat een heerlijke shampoo! De geur alleen al bezorgde me de shampoo kriebels. Ik was altijd mijn haar twee keer voor extra goede werking, deed conditioner in en eindige met een mousse voor in krullend haar. Even föhnen, en ik kwam naar beneden voor het eten.
"Zo, ga jij nog naar een feestje zo?" vroeg mijn vriendin verbaasd. Ik lachtte het weg, maar maakte meteen een mental note om thuis de Redken aan te schaffen. Zo leer je nog eens wat.
 

 

tshirt bedrukken

Tshirt bedrukken als mode statement!

Tegenwoordig willen we er allemaal zo modieus als maar kan bijlopen. Toch is mode of een modetrend een kwestie van perceptie. Wat is nou mode en wanneer kan een trend nou een modetrend genoemd worden. Persoonlijk denk ik dat mode afhangt van smaak en leefstijl. Op het moment dat jij een groot fan van rockmuziek bent dan zal je wat ruigere kleding aanhebben en ruigere mode aanhangen. Ben jij fan van klassieke muziek dan zal je ook wat klassieker gekleed zijn en een voorkeur voor meer klassieke modetrends hebben. Een ieder heeft dus zijn eigen voorkeur en eigen smaak voor mode. Maar toch kunnen we allemaal op een leuke manier een mode statement vorm geven. Hoe vraag je je af? Ik vertel je er graag meer over in mijn blog over een tshirt bedrukken!

Creëer je eigen mode met het tshirt bedrukken

Het creëren van je eigen mode is eigenlijk heel simpel. Hoe vaak ben je het wel niet tegengekomen op vakanties, sporttoernooien, uitjes of een willekeurige andere groepsactiviteit. Hele teams of groepen mensen die je daar zit lopen met bedrukte tshirts. De tshirts zijn vaak bedrukt met een eigen ontworpen logo, gekke bijnaam of ander uniek iets. Vaak zijn de tshirts een ludieke manier om op te vallen tussen de rest van de mensen en in sommige gevallen bijzonder functioneel om een groep bij elkaar te laten blijven. Een tshirt bedrukken kan dus een uitermate functionele reden hebben of een ietwat grappige reden maar het hoeft hier natuurlijk niet bij te blijven. Tegenwoordig kun je op het internet terecht bij verschillende webshops waarbij je jouw kleding compleet kunt customizen. Verschillende kleuren, stoffen, pasvormen, maten eigenlijk is niets te gek. Maar hoe creëer je hier nou mode mee?

Jouw voorkeuren, jouw smaak

Een ieder heeft zijn eigen voorkeuren en hierbij zijn eigen smaak. Eerder benoemde ik bijvoorbeeld al die liefhebber van klassieke muziek met zijn klassieke kledingstijl. Door zelf als het ware je kleding te ontwerpen kun je jouw kleding precies maken naar jouw voorkeuren en smaak. Ben jij gek op je hond en wil je dit verwerken in je kleding? Hoe tof is het dan dat je met een felroze bedrukt tshirt met de kop van je hond rondloopt. Natuurlijk hoeft het niet zo extreem te zijn en kan je ook een eigen ontworpen logo op je shirt bedrukken. Maar het geeft je wel een beetje idee hoe persoonlijk jij jouw kleding kunt maken. Heb ik je enthousiast gemaakt? Ga dan zelf aan de slag!

gift box

De ultieme gift box voor mannen!

In een jaar zitten zo enorm veel verschillende gelegenheden waarop cadeaus tevoorschijn getoverd moeten worden, dat het eigenlijk helemaal niet meer leuk is als u er zo eens aan gaat denken. Al die mannen die maar geen wensen hebben en ook voor weinig inspiratie zorgen, zijn hartstikke moeilijk om cadeaus voor te kopen.

Nou is er in de herencadeau wereld best wel wat aan het veranderen. Veel mensen geven vaak boxers of sokken als cadeau aan mannen, al helemaal als ze beter bekend zijn. Andere cadeaus zijn ook veel lastiger om te bedenken of om te vinden. Daarom zijn er nu verschillende merken die al cadeaudozen voor u klaarmaakt. Zo is er de A-dam underwear gift box. Dit is het beste cadeau dat u een man kunt geven. Humor en alcohol, daar is weinig fout in te gaan, al helemaal in een leuk cadeaupapiertje.

Een boxershort is de standaard, maar doe het in een leuke doos en doe er wat biertjes bij en u heeft een geweldig cadeaupakket. Dit is dan ook de inhoud van de A-dam underwear gift box. Vaak als u deze online bestelt wordt het ook nog eens voor u ingepakt, luxer kan het haast niet worden.

Valentijnsdag: A-dam underwear gift box

Die beruchte dag in het jaar, dames ontvangen rozen en heel veel chocola, maar wat krijgen de heren? De tegenhanger van rozen en chocola bestaat niet. Dat is eigenlijk best wel heel erg oneerlijk tegenover de heren, ook zij zouden op deze dag gewoon een leuk cadeau moeten kunnen ontvangen.

Hierbij komen we weer terug op de A-dam underwear gift box. Deze heeft geen rozen en chocola, maar wel bier en een boxer. Wat bijna hetzelfde is, toch? Athans, heren vinden dit even leuk, als niet leuker, om dit te ontvangen als dat de vrouwen rozen en chocola ontvangen.

Al helemaal wanneer er feestdagenspecials zijn, is het het waard om de A-dam underwear gift box in de gaten te houden. Wie weet is er een leuke special gemaakt voor de feestdag. Op die manier is het mogelijk om te sparen naar een hele feestdagen collectie van de A-dam underwear gift box.

Een redelijk simpel idee is het, boxers en bier, maar effectief is het altijd wel. Het bier vinden ze heerlijk en op een of andere reden hebben heren nooit genoeg boxers in de kast liggen. Hiermee zijn dus twee vliegen in één klap weggeslagen. We kunnen in ieder geval zeggen dat het een heel stuk leuker is dan rozen en chocola.

Antony Morato

Antony Morato, mijn 5 favoriete modeitems.

Antony Morato is een kledingmerk dat is opgericht in Italië door drie broers. Deze broers mistte een trendy en jong modemerk op de markt voor de moderne jongeman. Ze besloten het heft in eigen hand te nemen en brachten zo een wereldberoemd modemerk naar de markt. Het modemerk heeft zich inmiddels gespecialiseerd in 3 verschillende lijnen: De Black-lijn, de Gold-lijn en de Silver-lijn. Al deze lijnen staan voor hun eigen fashion. De Black collectie richt zich vooral op het dagelijks leven en heeft verschillende casual mode items. De Golden collectie richt zich vooral op Denim, hierbij kun je denken aan jeans en spijkerjassen. In de Silver collectie zijn verschillende sportitems te vinden. In deze blog vertel ik je graag meer over mijn 5 favoriete items uit deze collectie.

1.Antony Morato Sweaters

De Sweaters van Antony Morato zijn voornamelijk terug te vinden in de Silver-lijn. De sweaters kunnen zowel als normale trui of als sporttrui gedragen worden. Door het design met de trui op de mouw zit de trui er ook heel sporty uit. Daarnaast is het een warme stof maar wel ademend dus ideaal voor alle soorten omstandigheden. De sweaters zijn ook verkrijgbaar als hoodies.

2.Antony Morato Jassen

Met de winter in aantocht gaat de zoektocht naar de perfecte winterjas weer beginnen. Antony Morato heeft een paar hele toffe items aan haar collectie toegevoegd. De winterjassen zien er op het eerste oog simpel en casual uit maar door dankzij de vette details op de capuchon heeft de jas toch een sporty touch gekregen. De jas is gevuld met dons wat hem perfect maakt voor de koude wintermaanden.

3.Antony Morato Schoenen

Sneakers zijn er inmiddels in vele soorten en maten. Soms zijn de sneakers van tegenwoordig bijna niet meer te onderscheiden. Daar heeft deze ontwerper gelukkig wat op bedacht. De zool van de sneakers uit de Antony Morato collectie is namelijk uniek. De zool is flink gekarteld en dat geeft een hele andere uitstraling. Wij zijn groot fan.

 

4.Antony Morato tassen

Het was je vast niet ontgaan maar schoudertasjes zijn weer terug van weggeweest. Ook voor de mannen is onlangs de collectie weer eens flink aangevuld. Deze schoudertassen zijn van mooi formaat en je kunt er van alles in kwijt. Altijd handig!

 

5.Antony Morato Junior

Van deze lijn zijn wij misschien nog wel het meeste fan. Het modemerk heeft namelijk naast hun normale lijnen nu ook een junior-lijn gemaakt. Zo kun je als vader en zoon matchend op pad en zeg nou zelf dat is toch alleen maar ontzettend stoer. Alle bovengenoemde items zijn ook terug te vinden in de junior-collectie dus wil je samen met je zoon matchend over straat neem dan snel een kijkje op de website! 

Dames winterjassen

Als het buiten koud is, kun je je er op kleden

Dat het buiten koud is mag eigenlijk geen reden zijn om dan maar binnen te blijven. Je hebt toch behoefte aan frisse lucht en de wind om je hoofd. Dat is leuk gezegd, maar als je zowat uit je hemd waait, lijkt de lol er wel gauw vanaf te gaan. Of toch niet? Je kunt je namelijk beter kleden op de kou dan op de warmte. In de warmte kun je alleen maar dingen uittrekken tot je in je velletje zit. En dan is het nog steeds warm. In de kou kun je laagjes gaan dragen. Hemden, shirts, truien en dames winterjassen. Combineer dat met een warme sjaal, wanten en een muts en je bent er helemaal klaar voor!
Dames winterjassen

Lekker naar buiten, hoe koud het ook is

Een frisse neus halen, wie heeft dat als kind niet gedaan. Op de vroege zondagmorgen met je ouders en je broertje of zusje naar het bos. Een flinke boswandeling en daarna lekker en gezellig koffie drinken bij opa en oma. Het is een van mijn fijnste jeugdherinneringen. Toch kan ik mezelf er maar moeilijk toe zetten om naar buiten te gaan als het koud is. En zeker niet op de vroege zondagmorgen. Toch is die frisse neus belangrijk. Door lekker buiten te zijn bouw je ook een soort natuurlijke weerstand op tegen alle rondzwervende virusjes. Dat alleen zou al reden genoeg moeten zijn om toch eens aan die wandeling te beginnen!

In de winter naar het strand

Het strand lijkt alleen iets voor de zomer. Maar ook in de winter kun je er heerlijk vertoeven. Oké, de wind is misschien wat hard en het zand stuift om je oren, maar de beloning is dan natuurlijk wel een hete chocolademelk bij die fijne strandtent. Tip van de dag: loop tegen de wind in héén en met de wind in de rug terug. Zo loop je nooit verder dan je benen je willen dragen.

De charme van de herfst en de winter

In de herfst en de winter is het ook mooi buiten. Je moet het alleen even willen zien. Het verkleuren en vallen van de blaadjes. De paddenstoelen die overal weer opkomen en de egeltjes en eekhoorntjes die hun voorraadjes gaan zoeken. De sneeuw in de winter, het ijs op de plassen en de sloten. Allemaal redenen om eens lekker naar buiten te gaan. Er is zoveel om van te genieten, ook, of misschien wel juist, in de herfst en de winter!

inlegzolen

Waarom goede schoenen zo belangrijk zijn

Iedereen die gek is op mode en fashion weet dat de meest modieuze kleding niet altijd de beste optie is. Regelmatig zijn kledingstukken van designers erg prachtig, maar totaal niet comfortabel of handig. Uiteraard is dat een drastisch voorbeeld, maar zelfs de alledaagse kleding die elke Nederlander draagt is niet altijd even goed. Neem bijvoorbeeld schoenen. Er zijn ontzettend veel schoenen op de markt die niet een goede ondersteuning geven. Gelukkig zijn er manieren om deze schoenen beter te maken. Zo kunnen inlegzolen al het verschil maken, alleen doet niet iedereen dit. Zonde! Schoenen die een goede ondersteuning geven zijn namelijk hartstikke belangrijk.

Ongezond voor jouw voeten

Veel mensen weten wel dat goede schoenen belangrijk zijn, maar doen er vervolgens niets mee. Daar moet naar mijn mening verandering in komen. Mode en fashion kan nog zo stijlvol zijn, als het ongezond is voor mijn lichaam ga ik het toch echt niet dragen. Ik vind gezonde voeten in dat geval belangrijker. Wanneer je namelijk de verkeerde schoenen draagt of schoenen zonder de juiste ondersteuning aantrekt, groeit het aantal lichamelijke klachten. Iets dat ongezond is voor jouw voeten is op de lange duur erg ongezond voor je hele lichaam. Dat is één reden waarom goede schoenen zo belangrijk zijn.

Zoektocht naar goede schoenen

Het vinden van goede schoenen is helaas niet heel erg eenvoudig. Elke voet is namelijk anders. Niet alleen per persoon, maar zelfs per paar voeten! Geen enkele voet is gelijk aan een andere. Dat maakt de zoektocht naar goede schoenen een lastige taak. Gelukkig zijn er wel manieren om de beste optie voor jou te vinden. Koop bijvoorbeeld altijd schoenen met goede ventilatie, de juiste pasvorm en een stevige zool. Is de pasvorm ideaal, maar is de zool niet erg stevig? Gebruik dan simpelweg inlegzolen om het comfort en de ondersteuning te verhogen.

Oplossingen voor slechte schoenen

Heb jij al geïnvesteerd in schoenen, maar blijkt achteraf de ondersteuning niet goed te zijn? Zit je aan het einde van de dag regelmatig met pijnlijke voeten op de bank? In dat geval zijn er wel oplossingen te bedenken. Zoals ik al eerder zei kunnen inlegzolen al een groot verschil maken. Door middel van inlegzolen verander je eenvoudig elk paar schoenen in goede schoenen die degelijke ondersteuning geven. Is de pasvorm te nauw? Dit kun je mogelijk oplossen door de schoenen een beetje uit te trekken. Draag bijvoorbeeld dikke sokken in de schoenen of zoek een andere oplossing.

Page 1 of 2

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén