Site pictogram Modecentre

Mijn wandelschoen avontuur

Afgelopen week heb ik mijn allereerste paar wandelschoenen ooit aangeschaft. De wandelschoen blijft helaas een wat ondergewaardeerde schoenensoort vind ik. Vaak worden ze niet echt gezien als sexy en af en toe worden ze zelfs bestempeld als lelijk. En ja, misschien zijn het ook niet de mooiste schoenen die je in je schoenenkast hebt staan, maar toch zijn ze voor sommige van ons onmisbaar! Vandaar dat ik jullie wil meenemen in het avontuur rondom de aankoop van mijn wandelschoenen. Wie weet leren jullie ze dan vanzelf waarderen en maken ook jullie binnenkort de mooiste wandelingen.

De inspiratie

Wandelschoenen komen vaak voor in de schoenenkast van een bepaald type mensen. Deze mensen zijn sportief en je zou het haast niet verwachten, maar ze houden vaak van wandelen. Ik ben totaal niet zo’n persoon. Kijk, ik vind wandelen heus niet vervelend hoor, maar ik maak geen tochten van tientallen kilometers. Dat is echt niets voor mij. Tenminste, dat dacht ik altijd. Totdat ik een aantal jaar geleden voor het eerst met mijn oom en tante meeging naar de Nijmeegse Vierdaagse. Wat een ervaring! Al vanaf het eerste moment is het gaan kriebelen. Het zou toch wel erg gaaf zijn om daar een keer zelf aan mee te doen, maar dat was niets voor mij, toch?

De aanschaf

Na lang twijfelen heb ik afgelopen week dan toch mijn eerste paar wandelschoenen besteld en vandaag werden ze bezorgd! Ik maakte de doos waarop vermeld stond ‘Wandelschoenen dames’ open en paste de wandelschoenen direct. De maat was juist, dus ik kon ze meteen uitproberen! Voor ik het wist stond ik al buiten. Ik had geen idee welk rondje ik moest gaan lopen. Wel wist ik dat ik niet te enthousiast van start moest gaan in verband met het inlopen van de schoenen en de kans op blaren. Ik besloot een klein rondje te lopen van een kilometertje of 5. Dit bleek al snel lang genoeg te zijn. Bij thuiskomst heb ik mijn wandelschoenen snel omgeruild voor mijn fijne Waldläufer instappers. Wandeling nummer één zit erop! Maar wat vond ik ervan?

Het oordeel

Allereerst merkte ik direct een enorm groot verschil tussen wandelschoenen en sportschoenen. Wandelschoenen geven je veel meer steun en lopen toch wel echt een heel stuk fijner. Tegen het einde kreeg ik toch al wat lichte last van schuurplekken. Het is maar goed dat ik geen grotere afstand uitgekozen had. Hopelijk is dit een kwestie van wennen en worden mijn voeten en de wandelschoenen vanzelf steeds betere vriendjes. Daarnaast ben ik trouwens geen seconde bezig geweest met hoe ik eruit zag terwijl ik de wandelschoenen aan had. Zo zie je maar weer, wandelschoenen zijn zo slecht nog niet! Ik ben benieuwd naar de mooie wandeltochten die voor mij in het verschiet liggen. Wie weet word jij uiteindelijk ook wel een fan?!

Mobiele versie afsluiten