Huf is al jarenlang een van de bekendste skateboard merken. Niet iedereen is zich er misschien van bewust, maar skate- en streetwear heeft een grote invloed op niet alleen high fashion. Ook op de veel verkochte kleding van grote winkelketens heeft het invloed gehad. Honderden trends die ooit zijn gezet door skaters, toen zij nog zwarte schapen waren in de samenleving, vinden nog steeds hun weg door de mode die je overal ziet.

De geschiedenis van Huf

Huf-oprichter Keith Hufnagel groeide op als skateboarder in New York in de late jaren ’80. Toen was dit nog iets abnormaals: voor punkers, jongeren die zich onbegrepen voelden door de maatschappij. Omdat hij dit altijd ervoer als iets waar hij alleen in was, wat niet geaccepteerd was, besloot hij dat er vast anderen waren die zich zo voelden en dat dit meer een gemeenschap moest worden. Hij verhuisde in 1992 naar San Francisco om professioneel te gaan skaten. Daar opende hij een klein boetiekje, waar hij alle bekende skatewear, streetwear en sneaker merken en gemeenschappen bij elkaar probeerde te brengen.

Het werd al snel een verzamelplaats voor vele skaters van ver. Hij had namelijk allerlei producten bij elkaar die daarvoor moeilijk te vinden waren. Toen Huf, zoals hij de winkel toen al noemde, steeds meer en sneller begon te groeien, begon hij zijn eigen kledinglijn met dezelfde naam. Inmiddels is het 10 jaar later en blijft het een van de bekendste en hoogstaande merken voor skate- en streetwear, schoenen en skate artikelen.

De principes en producten van Huf

Huf streeft naar klassiek Amerikaans vakmanschap. Tijdloze vintage designs, maar vooral een oog voor kwaliteit en detail, om mooie, stevige en kwalitatieve producten te maken die het verleden en het heden samenvoegen om een nieuwe toekomst te creëren. Omdat je kleding van skaten natuurlijk al snel slijt of vies wordt, moet het materiaal goed tegen een stootje kunnen. Hierdoor zorgt Huf ervoor dat al hun producten het vallen en stoten wat skateboarden met zich meebrengt kunnen doorstaan.

Simpele logo’s, teksten en grafische ontwerpen op mooie effen kleuren, maar met de mooiste details. Dat is hoe Huf begon en hoe ze altijd zijn gebleven. Bij de basics blijven, maar toch alles net een leuke twist geven. Hierdoor kun je je met de kleding en andere producten van Huf precies uitdrukken zoals jij je voelt. Waar het ooit begon met de welbekende Huf sokken, heeft het merk zijn collectie over de jaren heen uitgebreid.  Pins, patches, T-shirts, sweaters en hoodies. Keus genoeg dus!