De koude dagen komen er weer aan en dat houdt in dat de kledingkast goed gevuld moet worden met warme kleding. We zitten nog midden in de herfst, maar het voelt sommige dagen al aan als de winter. Je kunt hier dus nooit vroeg genoeg mee beginnen. Wij geven je wat tips waar en hoe jij je kledingkast winterproof maakt.

Winterjas

Het eerste wat je natuurlijk nodig hebt, is een winterjas. Jassen heren kan je in elke winkel wel aanschaffen. Iedere man heeft natuurlijk een eigen persoonlijke voorkeur waar hij graag herenkleding shopt. Denk aan de H&M, Zara, Asos of merkkleding. Waar jij je winterjas wilt aanschaffen zal dan ook afhangen van deze voorkeur. Als je bijvoorbeeld bij Asos op zoek gaat naar een jas, zullen er verschillende merken aan je getoond worden. Dat is erg prettig op het moment dat je geen waarde hecht aan het merk waar de jas van is. Ook als je nog geen idee hebt wat voor soort jas je wilt, kan je gelijk inspiratie opdoen omdat Asos je allerlei verschillende soorten jassen laat zien. Je klikt de categorie jassen heren aan en zoeken maar!

Sjaal en handschoenen

Voor de winter is het natuurlijk erg belangrijk dat je je goed beschermd tegen de kou. Je wilt er wel nog een soort fashionable uitzien, maar met sommige items is dat nou niet echt nodig. Denk aan handschoenen. Niemand wordt daar warm of koud van, maar het is wel erg belangrijk zodat je handen lekker warm blijven als je buiten bent. Zeker als je op de fiets naar werk gaat is dit gewoon een must. Hetzelfde geld voor een sjaal. Je wilt natuurlijk niet de hele winter door verkouden zijn. Soms moet je het even loslaten dat je er altijd goed uit wilt zien, want jezelf beschermen voor de kou is natuurlijk een stuk belangrijker.

Water en winddicht

De herenkleding die je aanschaft voor de winter die je buiten draagt moeten natuurlijk water en winddicht zijn. Niet iedereen ziet hier het belang van in. Zo lang een jas dicht is, is dat goed genoeg toch? Toch zal je merken dat de dikke stof van een jas los staat van water en winddichtheid. Als je op de fiets zit kan je jas nog zo dik zijn, maar als hij niet winddicht is zal de wind er gewoon doorheen waaien. Dit houdt in dat je dus nog steeds kou zal vatten. Ook met de regen en sneeuwachtige dagen in de winter zal je jas snel nat worden. Check daarom altijd met de verkoper hoe het zit met de water en winddichtheid.