Onderlaatst zat ik lekker te shoppen online en ik kwam toen een werkelijk pareltje tegen. Ik heb het dan over de Citizen horloge. De horloges van dit merk zijn zoveel meer dan alleen een horloge. Het is een sieraad, een mode accessoire, een statement. Een Citizen horloge is werkelijk vakmanschap. Hierdoor krijgen de horloges van dit merk een bijzondere look. Een Citizen horloge is elegant, sierlijk en uiteraard erg praktisch. Omdat ik zo ontzettend weg ben van dit merk, zal ik je vandaag meer vertellen over Citizen en waarom ik zo verliefd ben geworden op de horloges ervan.

Citizen horloge – van origine Japans

Je zou het wellicht niet verwachten, maar het merk Citizen komt uit Japan. Dit bedrijf werd opgericht in 1918 onder de uitbundige naam “Shoukousha Watch Watch Researsch Institute”. Later hebben ze de naam veranderd naar “Citizen Watch Co.” – dat is wel iets makkelijker uit te spreken. Dit bedrijf was erg vooruitstrevend. Voorheen werden horloges in Japan alleen maar geïmporteerd. Daar kwam verandering in toen de eerst Cititzen horloge verscheen. In tegenstelling tot geïmporteerde horloges, kon Citizen de prijzen laag houden. Hierdoor werd de Citizen horloge een betaalbare en mooie optie voor de inwoners.

Vakmanschap en mode komen samen

Wat begon als een vooruitstrevend bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een echte horlogemakers werkplaats. Dit is uiteraard terug te zien in elke Citizen horloge. Er zit namelijk ontzettend veel detail in iedere horloge verwerkt. Alle afzonderlijke onderdelen worden pas op het laatste moment gemonteerd tot een horloge. Dat stukje vakmanschap heeft een bijzonder effect. Een Citizen horloge krijgt er een zeer luxe en elegante uitstraling van. Er worden geen heftige kleuren gebruikt. Alle horloges stralen ambacht en simpliciteit uit. En laat dat nou eens ontzettend hot zijn! Vakmanschap en mode komen werkelijk samen in iedere Citizen horloge.

Elegant én modern – een Citizen horloge

Tot slot wil ik nog even één ding aanstippen: Citizen is tevens een vooruitstrevend merk. Vandaag de dag worden we met z’n allen beetje bij beetje wat milieubewuster. Dat geldt ook voor dit horloge merk. Citizen horloges zijn namelijk voorzien van een nieuwe, moderne technologie: de Citizen Eco-Drive. Door zo’n Citizen horloge met Eco Drive aan te schaffen, draag je dus ook bij aan een beter milieu. Deze horloges hoeven namelijk niet steeds nieuwe batterijen te krijgen. Dankzij moderne technologie wordt de accu opgeladen door licht. Een horloge van Citizen is dus niet alleen elegant, het is zelfs erg modern!