Dat het buiten koud is mag eigenlijk geen reden zijn om dan maar binnen te blijven. Je hebt toch behoefte aan frisse lucht en de wind om je hoofd. Dat is leuk gezegd, maar als je zowat uit je hemd waait, lijkt de lol er wel gauw vanaf te gaan. Of toch niet? Je kunt je namelijk beter kleden op de kou dan op de warmte. In de warmte kun je alleen maar dingen uittrekken tot je in je velletje zit. En dan is het nog steeds warm. In de kou kun je laagjes gaan dragen. Hemden, shirts, truien en dames winterjassen. Combineer dat met een warme sjaal, wanten en een muts en je bent er helemaal klaar voor!
Dames winterjassen

Lekker naar buiten, hoe koud het ook is

Een frisse neus halen, wie heeft dat als kind niet gedaan. Op de vroege zondagmorgen met je ouders en je broertje of zusje naar het bos. Een flinke boswandeling en daarna lekker en gezellig koffie drinken bij opa en oma. Het is een van mijn fijnste jeugdherinneringen. Toch kan ik mezelf er maar moeilijk toe zetten om naar buiten te gaan als het koud is. En zeker niet op de vroege zondagmorgen. Toch is die frisse neus belangrijk. Door lekker buiten te zijn bouw je ook een soort natuurlijke weerstand op tegen alle rondzwervende virusjes. Dat alleen zou al reden genoeg moeten zijn om toch eens aan die wandeling te beginnen!

In de winter naar het strand

Het strand lijkt alleen iets voor de zomer. Maar ook in de winter kun je er heerlijk vertoeven. Oké, de wind is misschien wat hard en het zand stuift om je oren, maar de beloning is dan natuurlijk wel een hete chocolademelk bij die fijne strandtent. Tip van de dag: loop tegen de wind in héén en met de wind in de rug terug. Zo loop je nooit verder dan je benen je willen dragen.

De charme van de herfst en de winter

In de herfst en de winter is het ook mooi buiten. Je moet het alleen even willen zien. Het verkleuren en vallen van de blaadjes. De paddenstoelen die overal weer opkomen en de egeltjes en eekhoorntjes die hun voorraadjes gaan zoeken. De sneeuw in de winter, het ijs op de plassen en de sloten. Allemaal redenen om eens lekker naar buiten te gaan. Er is zoveel om van te genieten, ook, of misschien wel juist, in de herfst en de winter!