Een van mijn favoriete bezigheden is douchen bij vrienden thuis. Dat klinkt natuurlijk heel gek, laat me het even uitleggen. Als je bijvoorbeeld een logeerpartij hebt, of je hebt te veel wijntjes op na het eten, of je bent misschien wel zeiknat geregend (iets dat kan gebeuren in Nederland) en je blijft onverhoopt logeren, dan kan ik vaak niet wachten om de badkamer in te duiken. Ik hou ervan om te weten wat mensen gebruiken op een dagelijkse basis, en vooral om het zelf ook uit te gebruiken. Zo woon ik zelf in een klein appartementje zonder bad, dus mocht ik bij een vriendin logeren, ga ik absoluut even dat bad in. Een van mijn favoriete producten om te vinden in een badkamer, is absoluut zonder twijfel Redken.

Vrouwenbadkamer.

Een van de laatste keren dat ik bij een vriendin bleef slapen was na een super intense zomerse sportsessie. We besloten een eindje te gaan hardlopen in Zaandam, maar het weer was uitzonderlijk benauwd en we hebben allebei peentjes gezweet. We besloten onze sportsessie te stoppen toen er in de avond een enorme donderwolk losbarstte boven ons. Hoewel de regen heerlijk afkoelend was, gingen we van bloedheet en benauwd naar nat en bibberig. Mijn vriendin besloot voor ons een gezonde maaltijd in elkaar te flansen terwijl ik even ging douchen. De zachte gastenhanddoek lag al klaar en ik dook de prachtige verbouwde badkamer in. Marmeren tegels, dubbele wasbak en vooral: lades vol met producten.
In de douche vond ik de gebruikte producten; zeep, scrub, en ook een opmerkelijk siliconen washand voor je gezicht. Maar de shampoo's hebben over het algemeen mijn aandacht. In een huis met mannen vind je vaan 'alles in 1 shampoo' waar je je haar, baard, lichaam en lenzen zowat mee kan wassen. Maar een vrouwenbadkamer is zoals een spa; lavendel kaarsjes, zachte dimlichten, olie, zeep, schuim, poeder, gel, melk, alles wat je wil voor een schone zachte en heerlijk ruikende huid.

Recente vondst.

Nadat ik in de douche was gestapt zag ik dat mijn vriendin enorme fan was van Redken. Haar doucherek stond vol met shampoos en conditioners en speciale olietjes. Aangezien zij altijd glanzend dik haar had, kon ik mijzelf niet bedwingen om hier een goeie portie van in mijn haar te masseren. En wat een heerlijke shampoo! De geur alleen al bezorgde me de shampoo kriebels. Ik was altijd mijn haar twee keer voor extra goede werking, deed conditioner in en eindige met een mousse voor in krullend haar. Even föhnen, en ik kwam naar beneden voor het eten.
"Zo, ga jij nog naar een feestje zo?" vroeg mijn vriendin verbaasd. Ik lachtte het weg, maar maakte meteen een mental note om thuis de Redken aan te schaffen. Zo leer je nog eens wat.